nieuws

Winst voor Friesland Coberco

Horeca

Zuivelproducent Friesland Coberco heeft in het eerste halfjaar twintig procent meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst over de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op f 85 miljoen. Dit heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Bestuursvoorzitter A. Olijslager noemt de cijfers mooi, vooral omdat de mond- en klauwzeerepidemie het concern een kostenpost van f17 miljoen opleverde. De omzet nam met zeven procent toe tot f 4,8 miljard.

Friesland Coberco verwacht dat de nettowinst over heel 2001 ongeveer even hoog uitkomt als vorig jaar, rond f172 miljoen. Dat komt onder meer door de sterk gestegen grondstofprijzen en de kosten van eerder aangekondigde reorganisaties. Daarnaast gaat de onderneming de goodwill van de overname van Nutricia Dairy & Drinks (Chocomel, Fristi) afschrijven. Friesland Coberco verwacht die overname in oktober te kunnen afronden.

Reageer op dit artikel