nieuws

Geen risico met Riscal

Horeca

Hoewel tijdens de laatste Rioja-oogst, die heel overvloedig was, de druivenprijzen sterk daalden, zijn gebottelde jaargangen van rode Rioja nog steeds stevig aan de prijs. Goede alternatieven komen echter volop voorhanden – zelfs van Rioja-producenten. Zo heeft Marqués de Riscal onlangs een rode wijn uitgebracht van de Riojaanse topdruif tempranillo, zij het dat deze niet […]

Hoewel tijdens de laatste Rioja-oogst, die heel overvloedig was, de druivenprijzen sterk daalden, zijn gebottelde jaargangen van rode Rioja nog steeds stevig aan de prijs. Goede alternatieven komen echter volop voorhanden – zelfs van Rioja-producenten.
Zo heeft Marqués de Riscal onlangs een rode wijn uitgebracht van de Riojaanse topdruif tempranillo, zij het dat deze niet geteeld werd in de Rioja, maar in de omgeving van Toro. De wijn is dan ook een Vino de Mesa de Castilla y León. Die regio kennen ze bij Marqués de Riscal heel goed, omdat het bedrijf daar ook zijn witte Rueda’s vervaardigt. De nieuwe rode wijn, simpelweg Riscal gedoopt, komt uit 1999, zit in een chique fles en biedt een onberispelijke kwaliteit. Wie deze Riscal aanschaft, loopt geen risico – temeer daar ook de prijs aantrekkelijk is (ƒ11,95). In de vijf maanden op fust gelagerde wijn zitten aspecten van chocolade en andere roostertonen, naast zwart fruit. Verder is hij vrij vlezig, soepel en stevig.

Maxxium Nederland, tel. (020) 580 68 06, fax (020) 681 11 56.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels