nieuws

Mooie Maranges

Horeca

Alleen in minder bekende herkomstbenamingen zijn nog vondsten te doen, zoals in Maranges. Deze bestaat uit een drietal gemeenten in het uiterste zuiden van de Côte d’Or: Cheilly-lès-Maranges, Dezize-lès-Maranges en Sampigny-lès-Maranges. Voor die tijd verdwenen de wijnen anoniem in Côte de Beaune Villages. Wie in Maranges – slechts 150 hectare wijngaarden – een echt mooie […]

Alleen in minder bekende herkomstbenamingen zijn nog vondsten te doen, zoals in Maranges. Deze bestaat uit een drietal gemeenten in het uiterste zuiden van de Côte d’Or: Cheilly-lès-Maranges, Dezize-lès-Maranges en Sampigny-lès-Maranges. Voor die tijd verdwenen de wijnen anoniem in Côte de Beaune Villages. Wie in Maranges – slechts 150 hectare wijngaarden – een echt mooie wijn maakt, is de dynamische Vincent Girardin. Diens Maranges La Fussière 1er Cru 1997 komt van circa vijftig jaar oude stokken en heeft een kostelijke, door rood fruit en kersen getypeerde, elegant-ferme smaak waarin ook wat hout en anijs aanwezig zijn (¦31,95).

Bacchus Wijnhuis, tel. (023) 542 77 00, fax (023) 542 78 25.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels