nieuws

Verkoudheid de baas

Horeca

Met de huidige weersomstandigheden is de kans groot verkouden te worden. Kippensoep blijkt een goede stopper.

Een echte remedie tegen verkoudheid is er niet, maar sinaasappels en kiwi’s zijn geliefde vitaminebronnen. Volgens een vooraanstaand medisch tijdschrift hoort ook kippensoep in het rijtje verkoudheidsstoppers thuis. De soep bevat ontstekingsremmers die verlichting brengen in de luchtwegen. Dit is gebleken uit onderzoek aan de universiteit van Nebraska. In een medisch laboratorium werden diverse recepten aan een uitgebreid onderzoek onderworpen.
Conveniencproducten uit blik en pak bleken dezelfde positieve werking te hebben als huisgemaakte kippensoep, getrokken met uien, aardappelen, wortelen, koolraap, peterselie en selderij. De onderzoekers menen de heilzame werking toe te moeten schrijven aan de combinatie van de groenten met de kip, maar kunnen dit niet met zekerheid achterhalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels