nieuws

Wijnglas maakt entree tijdens Horecava

Horeca

Volgens wijnkenner Robert Leenaers gaat het een topper worden, het nieuwe wijnglas van de glasfabriek in Leerdam. Tijdens de zitting van het wijnpanel op de eerste dag van de HORECAVA, werd het glas aan het grote publiek getoond.

Wijnauteur Leenaers, die gedurende zijn jarenlange carrière heel wat wijnglazen in handen heeft gehad, beschouwt de nieuwkomer als een bijzonder exemplaar. ‘Het glas combineert sierlijkheid met functionaliteit. De enigszins taps toelopende kelk houdt tijdens het walsen de vluchtige stoffen goed tegen. De geur blijft duidelijk aanwezig. Een glas als dit is universeel. Niet alleen geschikt voor rode en witte wijn, maar zelfs voor sherry en champagne. De hoge tulpvorm houdt de bubbels langer in het glas, waardoor de champagne langer fris blijft.’ Omdat het glas in een niet prijzige klasse valt, verwacht Leenaers veel interesse vanuit een breed segment van de horeca.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels