Het Tilburgse pand wordt omgebouwd tot de Drie Gezusters, dat begin december de deuren zal openen. Kooistra vindt niet dat hij met de vierde Gezusters eenheidsworst maakt van de horeca. ‘Ik hoef niet telkens het wiel uit te vinden. ’Eigenlijk kwam hij een paar weken geleden naar Tilburg om café-restaurant De Korenbeurs op de Heuvel te bekijken. Bij toeval kwam hij langs De Twee Heeren. ‘Ik vond het zo’n geweldige plek dat ik meteen was verkocht.’ Kooistra ontkent geruchten dat hij meer bedrijven in het Tilburgse uitgaanscentrum op het oog heeft: ‘Dit is het. Niet meer en niet minder.’
Tilburgse horecaondernemers reageren gelaten op de komst van de tycoon. Bas Schouten, eigenaar van café Het Feest: ‘Ik wacht af. Veel hangt af van hoe hij zich opstelt.’ Rob Reijnen (33), eigenaar van de cafés Stoffel en Bolle: ‘Als hij maar niet met de bierprijs te keer gaat zoals in Groningen.’ Kooistra is inmiddels eigenaar van 72 horecabedrijven, samen goed voor een omzet van honderdvijftig miljoen gulden.