Verbod op happy hour niet te handhaven

Directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland verwacht niet dat minister Borst van Volksgezondheid het happy hour zal afschaffen. Volgens hem is een dergelijk verbod onmogelijk te handhaven. Hij vindt bovendien dat de overheid zich niet moet bemoeien met het prijsbeleid in de horeca.

Minister Borst wil het happy hour afschaffen omdat de horeca er onvoldoende in geslaagd is om via zelfregulering iets te doen aan overmatig drankgebruik onder jongeren. Bij de wijziging van de Drank- en Horecawet twee jaar geleden was dat afgesproken. Maar de minister stelt vast dat de horeca nog steeds happy hours kent. Claes zegt dat het uitgesloten is dat zijn organisatie zelf een streep door het happy hour haalt, temeer daar het in sportkantines en dorpshuizen áltijd happy hour is; die verkopen standaard alcohol onder de vaste prijzen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.