Vooroorlogse treincatering

Tars Bennis verzamelt al dertig jaar bestek, porselein en andere voorwerpen die in de gouden tijd van de internationale treinen aan boord werden gebruikt. Dit jaar stond de Utrechtenaar voor het eerst met z'n spullen uit de jaren 1923 tot 1940 op de Horecava. O.m. zilveren vleesschotels en roomkannetjes, hotelzilver, porselein, treinprullenbakken met deksel en

Tars Bennis verzamelt al dertig jaar bestek, porselein en andere voorwerpen die in de gouden tijd van de internationale treinen aan boord werden gebruikt. Dit jaar stond de Utrechtenaar voor het eerst met z’n spullen uit de jaren 1923 tot 1940 op de Horecava. O.m. zilveren vleesschotels en roomkannetjes, hotelzilver, porselein, treinprullenbakken met deksel en blanco menukaarten van internationale treindiensten als Orient Express, Rheingoldexpress, Schweizerische Speisewagen Gesellschaft en Wagon-Lits. De nadruk ligt echter op serviezen, sommige met het monogram van de treinorganisaties. De spullen zijn bijvoorbeeld interessant voor cafés of restaurants die hun zaak met het thema trein of vervoer hebben ingericht. Bennis verzamelde alles voor zijn Train Catering Museum, dat hij vorig jaar zou openen in een echt treinstel in Tiel. De trein brandde echter voortijdig af, en Bennis heeft nu alles in z’n huis opgeslagen.

Voor informatie: Tars Bennis, Utrecht. Tel. (030) 242 04 21.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.