nieuws

Werkstraf geëist tegen hoteloplichter

Horeca

Officier van justitie J. Stikkelman heeft vrijdag tegen de 41-jarige A.O. (Olijslager) uit Lichtenvoorde een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke straf van vier maanden geëist wegens oplichting en valsheid in geschrifte. Volgens de officier liet de man vorig jaar in een tijdsbestek van enkele maanden een spoor van vernielingen achter zich.

De man overnachtte één of meerdere dagen in dure hotels maar vertrok zonder te betalen. Bij de meeste hotels deed de man zich voor als vertegenwoordiger. Ter bevestigiging van zijn hotelreservering stuurde hij faxen van een firma Bruijnzeel naar het betreffende hotel. Hij ging zelfs door met de hoteloplichterij toen hij al door de politie werd verhoord over zijn praktijken.

De man vertelde de rechters berouwvol dat hij van hotel naar hotel trok omdat hij geen dak boven zijn hoofd had nadat zijn relatie met zijn viendin was verbroken. Als hij niet in de hotels verbleef, sliep hij in een auto die hij had gehuurd maar nooit had teruggebracht naar het verhuurbedrijf.

Hij bekende dat hij ook handtekeningen had vervalst. Met deze vervalste handtekeningen sloot hij ondermeer een geldlening af van 15.000 gulden en kocht hij enkele mobiele telefoons. De uitspraak is op 16 november.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels