nieuws

Bestuurstrio IJsfrica in clinch met Kwalitaria

Horeca

Drie bestuursleden van de sector Fastfood en IJsbedrijven (voorheen IJsfrica) van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) liggen overhoop met het bestuur van cafetariaformule Kwalitaria.

Tot 1 april 2001 worden de drie ‘gedoogd’ als lid. Daarna beslist het bestuur definitief over hun lot. De drie leden in kwestie zijn IJsfrica-voorzitter Johan van der Weerd van ’t Middelpunt in Wezep, Maarten Colijn van de gelijknamige cafetaria uit Rhenen en Theo Norder van De Schelp uit Roelofarendsveen.
Theo Janssen van het Kwalitaria-bestuur bestrijdt dat er sprake is van een royement. De drie zijn volgens hem uitgeschreven op basis van procedurele gronden.
Eind 2001 zijn de drie ‘geroyeerd’ als Kwalitaria. Ze kregen een brief waarin stond dat ze vóór 1 februari 2001 alle Kwalitaria-uitingen dienden te verwijderen. Volgens Norder stond in deze brief geen reden voor de opzegging. ,,Ze willen ons kwijt omdat we lastig zijn.’’ In het najaar van 2000 heeft het trio het lidmaatschap pro forma opgezegd. Ze waren het niet eens met het nieuwe contract dat het bestuur met grossier VEN wilde sluiten. In december verlengde het bestuur het lopende contract met de Combinatie van Kwaliteitsgrossiers (CVK) met drie maanden. Dat was voor het trio reden hun pro forma opzegging in te trekken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels