nieuws

Brandbestendige ventilator

Horeca

Future Climat introduceert de Chaysol 402, een verregaande brandbestendige ventilator die bij 400°C zeker twee uur blijft functioneren. Hij zorgt ervoor dat bij brand voldoende buitenlucht naar binnen gevoerd blijft worden, lucht die aanzienlijk koeler is dan die om de brandhaard. Tegelijkertijd wordt rook afgezogen. Volgens E. van Proosdij krijgen bezoekers van een horecagelegenheid daardoor […]

Future Climat introduceert de Chaysol 402, een verregaande brandbestendige ventilator die bij 400°C zeker twee uur blijft functioneren. Hij zorgt ervoor dat bij brand voldoende buitenlucht naar binnen gevoerd blijft worden, lucht die aanzienlijk koeler is dan die om de brandhaard. Tegelijkertijd wordt rook afgezogen. Volgens E. van Proosdij krijgen bezoekers van een horecagelegenheid daardoor meer kans het er goed vanaf te brengen.
De ventilator is leverbaar met luchtverplaatsingscapaciteiten van 1.300 tot 40.000 m3 per uur. Hij is uit te rusten met een frequentieregelaar voor ventilatiecapaciteit naar behoefte en met een noodschakelaar voor full power bij brand.
De ventilator wordt in Spanje gemaakt door fabrikant Chaysol. De gecertificeerde techniek is in Frankrijk en Spanje op veel locaties een vereiste, niet alleen binnen de horeca, maar in diverse sectoren.

Voor informatie: Future Climat, Duiven. Tel. (026) 362 33 55.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels