nieuws

Brazilië en Canada ruziën over BSE

Horeca

Een populair Braziliaans radiostation laat niet langer de Canadese artiesten Céline Dion, Alanis Morrisette of Shania Twain horen. Het zaterdag bekendgemaakte besluit is een van de vele boycotacties tegen Canadese producten in Brazilië als gevolg van een nog steeds oplopende ruzie die volgens Canada over de gekkekoeienziekte gaat.

Canada heeft afgelopen week tijdelijk de import van Braziliaanse vleesproducten verboden omdat er in dat land mogelijk gekkekoeienziekte voorkomt. De Brazilianen zijn razend en weren op grote schaal Canadese producten. Brazilië ontkent hardnekkig dat er BSE in het land voorkomt. Velen suggereren dat de Canadezen helemaal niet bang zijn voor Braziliaanse BSE, maar het land enkel willen treiteren als gevolg van de felle concurrentiestrijd die tussen beide woedt in de vliegtuigindustrie. Beide fabriceren vooral kleinere verkeersvliegtuigen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels