nieuws

Compass koopt Zwitsers bedrijf

Horeca

Het Britse cateringbedrijf Compass wil zijn belang in de Zwitserse branchegenoot Selecta vergroten van 33,3 procent tot 100 procent via een vriendschappelijk bod op de aandelen. Daarmee is een bedrag gemoeid van 901 miljoen Zwitserse frank (ƒ1,3 miljard), zo hebben de bedrijven maandag bekendgemaakt.

Selecta, genoteerd aan de effectenbeurs in Zürich, heeft 4000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 827 miljoen frank (ƒ1,2 miljard). Het bedrijf is de grootste in Europa op het gebied van drankautomaten. Selecta is actief in vijftien Europese landen. De belangrijkste markten zijn Zwitserland, Frankrijk en Zweden.
Compass heeft in Nederland een marktaandeel van ongeveer 25 procent via de dochterondernemingen Eurest en ECS.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels