nieuws

Culinaire week op stapel

Horeca

De Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst is bezig met het organiseren van een Nederlandse culinaire week.

Volgens stichtingvoorzitter Nico de Rooij is de precieze invulling van de week nog niet concreet. Het is de bedoeling dat in de restaurants van het parlement onder meer Nederlandse gerechten worden gekookt. Doelstelling van de week is het promoten van producten van Hollandse bodem, zo laat een woordvoerster van de Nederlandse Europarlementariër Albertjan Maat weten. Het gaat daarbij zowel om landbouw- als culinaire producten uit Nederland.
Volgens De Rooij is zijn stichting door Europarlementariërs benaderd om mee te werken aan het project, nadat zij vorig jaar mei al haar medewerking verleende aan een culinaire week in Brussel voor Europarlementariërs in deze stad. De week, die in Straatsburg plaatsvindt, is voorlopig gepland van 11 tot en met 16 juni.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels