nieuws

Duitse deelstaat ruimt preventief

Horeca

In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen worden in verband met mond- en klauwzeer zo’n 350 schapen preventief geruimd.

De minister van Landbouw van de deelstaat verklaarde op de Duitse radio dat het gaat om dieren die afgelopen maand uit Groot-Brittannië zijn ingevoerd. Een deel van hen is afgekomstig van een Brits bedrijf waar recent het zeer besmettelijke mond- en klauwzeer is geconstateerd. De eerste schapen zijn zondagavond al geruimd. Maandag wordt de rest gedood. De minister maakte verder bekend dat boeren in de deelstaat de afgelopen weken in totaal meer dan zevenhonderd schapen uit Groot-Brittannië hebben ingevoerd. De dieren die nu niet worden geruimd, worden onderzocht. Vooralsnog zijn er geen verdachte ziektegevallen gevonden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels