nieuws

Eethuis gesloten na schietincident

Horeca

Burgemeester F. Kerckhaert van Hengelo heeft het Turkse eethuis Altamira aan de Johannaweg voor onbepaalde tijd gesloten. Aanleiding is een schietpartij waarbij zaterdag een 31-jarige man om het leven kwam en een 33-jarige man zwaargewond raakte.

De gemeente heeft aanwijzingen dat er in het eethuis regelmatig drugs werden verhandeld. De fatale ruzie van zaterdagmiddag zou volgens de gemeente ook verband houden met een drugsdeal. De buurt klaagde al wekenlang over drugsoverlast. Hangende het onderzoek blijft het eethuis dicht.
De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De verdachten, twee mannen uit Almelo van 23 en 32 jaar oud en een 23-jarige Hengeloër, kregen in het café ruzie met de twee slachtoffers. Na de schietpartij in het café strompelde de 31-jarige man naar buiten waar hij op de nabijgelegen spoorlijn overleed. De identiteit van de dode en de gewonde is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels