nieuws

Heineken: inkrimpen personeelbestand

Horeca

MADRID – Heineken gaat in Spanje zijn personeelsbestand met 40 procent inkrimpen. Dat meldt het Spaanse zakenblad Expansión.

De vakbonden zijn woedend omdat de bierbrouwer volgens hen eerdere afspraken schendt. In totaal gaat het om bijna tweeduizend personeelsleden.
Bij de overname van de Spaanse brouwer Cruzcampo werd een inkrimping van het personeel nog uitgesloten. Dat werd ook vastgelegd in een overeenkomst met de vakbonden. In oktober liet Heineken weten dat de afspraken niet haalbaar waren. Het concern wijst erop dat het personeelsbestand 60 procent hoger is dan bij de naaste concurrent Mahou-San Miguel terwijl de productie slechts 25 procent hoger ligt.
Het inkrimpen van het personeelsbestand geschiedt door vervroegd pensioen en een vertrekpremie voor hen die vrijwillig opstappen. Volgens Heineken gaat de herstructurering van Cruzcampo circa 330 miljoen gulden kosten. Daarnaast wordt de brouwerij voor ruim 80 miljoen gulden gemoderniseerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels