nieuws

Horeca Journal nr. 1

Horeca

Deze maand in Horeca Journal

Methode Merlet

Duin-hotel-restaurant Merlet in Schoorl, door Michelin getooid met een ster, houdt begin december een diner: Noord-Holland Culinair. Hier leest u een intervieuw met Alan Pearson, Merlets topcuisiner.

Primeur Pieper

Boer Stam, diel liever tuinder genoemd wordt, is primeurteler in Opperdoes. Regelmatig haalt hij het nieuws met de eerste Opperdoezer Ronde, de pieper die in slechts negen weken al boven de grond gehaald kan worden. Op reportage bij de boer.

Job, de visser

Zoals de wind waait, vangt Job zijn vissen. De zee maakt hem sterk, hij recht zijn rug en zijn blik temt de hoogste golven. Ze grommen. Soms schreeuwt hij terug. Sfeer proeven met een leverancier.

De oerkracht van Brood

Brood internationaliseert. Serveer verfijnde zuurdesem, klassiek gerezen Pane Italiane. American Bagels, pain céreal en krachtig boerenbrood met Hollandse spelt vers uit de oven. Dat is pure verleiding van de gast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels