nieuws

Horeca Journal nr. 2 2001

Horeca

Deze maand in Horeca Journal veel aandacht voor het fenomeen televisiekookshows. Verder een interview met de winnaar van de Gastvrijheidsprijs 2000: Sidney Mossel. Daarnaast ook een smaakmakende lentebijlage.

Televisie is illusie

Horeca Journal speurt voor en achter de schermen naar de kern van de tv-kookshows, spreekt met tv-koks en laat deskundigen de kookillusie tegen het licht houden. Nederlandse programma’s komen er magertjes af.

Salades

Salades zijn populair en de groei is er voorlopig nog niet uit. Maar welke salades? Er is geen culinaire naam die zo’n breed scala aan bereidingen vertegenwoordigt als salade. En terwijl de nieuwe recepturen vanuit alle windstreken komen aanwaaien, groeit tegelijk de belangstelling voor de oude klassiekers.

De chef, het bord en de inspiratie

Borden? Rond, driehoekig, vierkant, ovaal en in alle kleuren. Porselein, aardewerk, glas, alle materialen door elkaar. Servies om van te eten en soms om in te koken. En de pan mag op tafel. 4 restaurants, 4 formules en serviesgoed 4 maal op geheel verschillende wijze gebruikt.

Overleg de begroting met convenience

Het gebruik van meer kant – en – klaarproducten, betekent niet per se dat de eigen identiteit van de keuken op de helling gaat. Integendeel. Hoe slimmer er convenience wordt ingekocht, des te meer ruimte er im omde culinaire regie in eigen handen te houden, en om in veel gevallen de keuken in stand te houden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels