nieuws

Interbrew: Stella Artois in plastic fles

Horeca

Bierbrouwer Interbrew lanceert deze maand een plastic flesje bier op de Belgische markt. Met Stella Artois Dry in plastic in plaats van glas mikt de brouwer op een jong publiek.

De Belgische supermarktketen Delhaize test de verkoop van de plastic flesjes sinds mei vorig jaar. De brouwer claimt bij de keten inmiddels een marktaandeel van 15 procent te hebben verworven. Volgens Interbrew voldoet het nieuwe onbreekbare flesje aan de toenemende vraag naar meer convenience. ‘Je ziet steeds meer jongeren bier uit flesjes drinken, en ook de markt voor bier in blik is vorig jaar met 25 procent gegroeid’, aldus productmanager J. Coucke. Voor Stella Artois Dry ontwikkelde de brouwer een nieuw meerlaags flesje. Coucke: ‘Gewoon pet-plastic laat zuurstof door waardoor het bier kan gaan gisten.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels