nieuws

MH nr. 5 Onderscheid in tarieven hotels steeds kleiner

Horeca

Het onderscheid tussen de tarieven van de budget- en middenklassehotels wordt steeds kleiner.

In het derde kwartaal van 2000 maakten de tarieven van de budgethotels in veel Europese landen opnieuw een stijging door. Zo werden in Nederland en Portugal de prijzen met respectievelijk 8 en 16 procent verhoogd.
Veel middenklassehotels daarentegen verlaagden hun tarieven in deze periode om het aan de budgetaccommodaties verloren marktaandeel terug te winnen. De tarieven van de budget- en middenklassehotels groeien hierdoor naar elkaar toe. Dit blijkt uit de onlangs verschenen American Express European Hotel Index over het derde kwartaal van 2000.
Een vergelijking tussen de verschillende Europese steden brengt grote verschillen in de budgettarieven aan het licht. In Amsterdam stegen de tarieven van deze hotels met maar liefst 42 procent in vergelijking met de eerste maanden van 2000. In Rome, Parijs en Madrid werden de prijzen in deze periode met respectievelijk 39, 10 en 8 procent verhoogd.
De trend in de budgettarieven staat lijnrecht tegenover die van de tarieven in het topsegment. In het derde kwartaal zijn de prijzen van de topklassehotels, in tweederde van de onderzochte landen, stabiel gebleven of gedaald en is de bezettingsgraad goed op peil gebleven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels