nieuws

MH nr. 5 Sluiting postiljon heerenveen

Horeca

Het markante Mercure Postiljon Hotel in Heerenveen gaat per 1 juni dicht. Voor de 55 medewerkers is ontslag aangevraagd.

Volgens hotelorganisatie Accor, eigenaar van het bedrijf, weegt het rendement niet meer op tegen de investeringen die de komende tijd nodig zijn.
Nekslag voor het hotel-restaurant is de komst van een klaverblad twee jaar geleden. Sindsdien kan autoverkeer niet meer rechtsreeks vanaf de rotonde het etablissement bereiken, maar moet het via kleine weggetjes flink omrijden. Hierdoor liep met name het aantal lunches en diners fors terug.
Het Postiljon, zoals het hotel in de volksmond werd genoemd, was in 1964 als eerste motel in Friesland een noviteit. De laatste jaren draaide het echter met verlies. Vermoedelijke koper wordt de gemeente Heerenveen, die de grond nodig heeft voor aanleg van de Zuiderzeespoorlijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels