nieuws

Misset Horeca nr. 8 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca brengt deze week een interview met topmannen van ISPC groothandel. Verder komt de vegetarische keuken aan bod. Trendsettende recepturen voor de laatste maanden van de winter.

Culinair Disneyworld

ISPC bestaat in 2001 35 jaar. De eerste echte horecagroothandel van Nederland blijft de principes van oprichter Guus Roffelsen trouw. Uitgebreid assortiment, vakmensen op de winkelvloer, persoonlijke service. Een gesprek met bestuurder Jan-Louis Fourcroy en directeur Breda John Peek.

De vegetarische keuken

De laatste wintermaanden kunnen lastig zijn voor een vegetarisch menu. Maar naast de geijkte winterkost is er volgens Garry de Boer, culinair adviseur bij Hanos, nog keus genoeg.’Er zijn voldoende groenten die veel smaak hebben en de hoofdrol in een gerecht kunnen spelen”.

Café De Boemel in balans

In de derde serie van zakenfeuilleton de Balans volgt Misset Horeca een jaar lang café De Boemel in Enschede. Wij kijken naar kosten en baten, meevallers en tegenvallers. In de eerste aflevering de kennismaking met de kersverse horecaondernemer Hilde van der Stoel.

Café X-tra

Twee keer achter elkaar de Kastelein van de Toekomst leveren. Barend Midavaine, van De Mug in Middelburg, vertelt aan de De Stamtafel waarom hij zoveel energie steekt in het opleiden van jonge kasteleins. En horecatycoon Sjoerd Kooistra legt ui waarom zwart geld de pest is voor de horeca.

Sjoerd Kooistra kwart eeuw in het vak

En weer valt de naam Sjoerd Kooistra. Ditmaal zou de horecatycoon zijn vizier richten op de Arnhemse binnenstad. Paniek alom. Stel je toch voor dat ‘die boef’ een paar pandjes op de Korenmarkt in bezit krijgt. Ondernemers in Arnhem kunnen gerust zijn. Kooistra, volgende maand 25 jaar in de horeca, heeft geen belangstelling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels