nieuws

Riojaans record

Horeca

In de Noord-Spaanse wijnregio Rioja, waar onlangs het 75-jarig bestaan van de herkomstbenaming werd gevierd, bracht de oogst 2000 een glimlach om de mond. Want hij was groot en goed. Er werd 400 miljoen kilo druiven binnengehaald; 150 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar. Een sterke prijsdaling was het gevolg. De wijnen van 2000 […]

In de Noord-Spaanse wijnregio Rioja, waar onlangs het 75-jarig bestaan van de herkomstbenaming werd gevierd, bracht de oogst 2000 een glimlach om de mond. Want hij was groot en goed. Er werd 400 miljoen kilo druiven binnengehaald; 150 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar. Een sterke prijsdaling was het gevolg. De wijnen van 2000 zullen daarom veel betaalbaarder zijn dan die van voorafgaande jaren. Het gaat natuurlijk even duren voordat de beste, op vat en fles gelagerde soorten ter beschikking komen. Als overbrugger zou de Heredad Ugarte 1996 Crianza kunnen dienen, een voornamelijk van tempranillo afkomstige, echt lekkere Rioja waarin fruit prominenter aanwezig is dan hout en vanille (ƒ15,95).
Oud Wijnkopers & Hustinx, tel. (079) 330 52 90, fax (079) 330 54 03.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels