nieuws

Schots golftoernooi

Horeca

Zestien deelnemers aan het William Lawson’s/Rover Golf Tournament wisten zich tijdens de finale van dit grootste Nederlandse amateur-golftoernooi te kwalificeren voor een plaats die recht gaf op een uitnodiging voor het Schotse Royal Tallair in Macduff.

Buurman William Lawson’s is hier al meer dan twintig jaar gastheer.
Twee Schotse finaledagen met mooi weer, op een golfbaan omzoomd met heuvels, boden voldoende kansen aan de Engelsman John Ryder; met netto 63 en 66 slagen werd hij winnaar in het slottoernooi. Xander Tio werd eerste bruto met 171 slagen, als tweede eindigde Roland van de Meijde (netto 138) en Leo Lambrichs werd derde (netto 141).
Het middelpunt van de course is het kasteel waaraan de baan zijn naam ontleent. Eén keer per jaar is het ook de stijlvolle ambiance van het prize-giving diner. Hoogtepunt was een complete band back-pipers die uit het duister het verlichte kasteelplein op marcheerde. Onnodig te zeggen dat ook hier de Schotse whisky een veelbe- en geproefd middel was tegen de kille herfstavond op het kasteel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels