nieuws

SK nr. 2 FanoFineFood zelfstandig verder

Horeca

FanoFineFood, producent van salades, sauzen en maaltijden, gaat verder op eigen benen. Het management van de koelversfabrikant heeft in NIB Capital Private Equity een investeerder gevonden waarmee het bedrijf haar beleid zelfstandig kan continueren.

NIB is een dochtermaatschappij van de pensioenfondsen ABP en PGGM.
De koelversproducent maakte tot dusver als zelfstandige business unit deel uit van Koninklijke Smilde. Dit familiebedrijf blijft zich met een drietal andere businessunits richten op het vetten- en broodjessegment. ‘Met een kapitaalkrachtige participant als NIB denken wij onze positie op de Nederlandse en Belgische foodservicemarkt beter uit te kunnen bouwen en onze ambitieuze doelstellingen te bewerkstelligen’, licht directeur Jeen Visser van FanoFineFood de management buy-out toe. Hij verwacht dat de overname begin maart definitief zijn beslag krijgt. De verandering zal volgens Visser geen gevolgen hebben voor het personeelsbestand van FanoFineFood. Het bedrijf denkt dit jaar een omzet van ruim 200 miljoen gulden te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels