nieuws

SK nr. 2 IJsfrica ondervraagt leden over frites

Horeca

De sector fastfood- en ijsbedrijven (voorheen IJsfrica) heeft vorige maand op eigen initiatief onder haar leden een vragenlijst rondgestuurd over frites.

‘We hebben 1700 enquêtes verstuurd om meer inzicht te krijgen in de verschillen in de in- en verkoopprijzen van frites in de diverse regio’s in ons land’, vertelt Bas van Osta, sectormanager. Medio januari was al zo’n 20 procent van de enquêtes retour gezonden. ‘Dat vind ik al vrij veel’, aldus de sectormanager in een reactie. Hij heeft reeds enkele positieve reacties van cafetariahouders ontvangen naar aanleiding van de enquête. ‘Ze verwelkomen de enquête en geven aan dat ze het goed vinden om eens te zien hoeveel frites ze in een a-9 bakje en in een gezinszak doen. Ook geven de ondernemers aan de prijsmaterie ondoorzichtig te vinden.’ Van Osta hoopt de resultaten van de vragenronde op 2 april, tijdens de ledenvergadering, te presenteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels