nieuws

Tempura

Horeca

Onder tempura wordt grofweg verstaan: gefrituurde vis en groente. Tempurabeslag wordt gemaakt van ijswater en tempurameel.

Het is van belang het beslag zo vers mogelijk te gebruiken anders verliest het zijn luchtigheid. De door het beslag gehaalde vis en groente worden in plantaardige olie gefrituurd. Daartoe worden de producten, zoals gamba en visfilet, eerst door aardappelmeel of maïzena gehaald en dan pas door het beslag, omdat het beslag er anders niet omheen blijft hangen. Tempura krijgt een fijn aroma door de olie slechts enkele malen te gebruiken. Tempurahapjes worden meestal geserveerd met gember, rammenas, en ten-tsuyu (een op sake gebaseerd sausje). In Japan wordt tempura vaak gegeten met en snufje zout en citroensap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels