nieuws

Yalumba’s grenache

Horeca

Ene Samuel Smith, afkomstig uit Engeland, plantte in 1849 druivenstokken bij Angaston, in Australi‘s Barossa Valley. Daaruit is een bloeiend wijnbedrijf ontstaan: Yalumba (wat staat voor ‘al het land rondom’). Het bedrijf wordt geleid door Robert Hill Smith, een directe nazaat van Samuel. De Britse origine van Yalumba wordt duidelijk weerspiegeld door de stijl van […]

Ene Samuel Smith, afkomstig uit Engeland, plantte in 1849 druivenstokken bij Angaston, in Australi‘s Barossa Valley. Daaruit is een bloeiend wijnbedrijf ontstaan: Yalumba (wat staat voor ‘al het land rondom’). Het bedrijf wordt geleid door Robert Hill Smith, een directe nazaat van Samuel. De Britse origine van Yalumba wordt duidelijk weerspiegeld door de stijl van het hoofdgebouw.
Ik ben een grote bewonderaar van Yalumba’s wijnen: ze hebben karakter en je kunt ze blindelings vertrouwen. Naast bekende druiven, als cabernet sauvignon en shiraz, verwerkt het huis ook minder bekende – waaronder grenache. Die komen soms van planten die letterlijk stokoud zijn, zoals de Bush Vine Grenache 1999. De hoeveelheid druiven die deze stokken geven is zeer gering, maar de vruchten hebben wel enorm veel smaak en concentratie. Vandaar dat deze Grenache net als de 1998 gekenmerkt wordt door gul, zondoorstoofd fruit en een substantiële, sappige smaak: prachtig bij rijke wild- en rundvleesgerechten (ƒ17,50).
Verbunt, tel. (013) 549 84 00, fax (013) 549 84 01.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels