nieuws

Ambachtelijk

Horeca

Wijnhandel Van de Laan presenteerde op de Horesca in Zuidlaren een aantal ambachtelijke noviteiten op wijngebied.Zo is er de rode aardappelwijn, gemaakt van het ras Vitelotte (13,5 procent alcohol) op de Groninger Landwijnboerderij in Wirdum. De Vitelotte wordt in ons land alleen op Terschelling gekweekt en wordt verder geïmporteerd uit Frankrijk. De aardappelwijn zou volgens […]

Wijnhandel Van de Laan presenteerde op de Horesca in Zuidlaren een aantal ambachtelijke noviteiten op wijngebied.
Zo is er de rode aardappelwijn, gemaakt van het ras Vitelotte (13,5 procent alcohol) op de Groninger Landwijnboerderij in Wirdum. De Vitelotte wordt in ons land alleen op Terschelling gekweekt en wordt verder geïmporteerd uit Frankrijk. De aardappelwijn zou volgens eigenaar Venhuizen in ieder geval goed smaken bij vis, want hij kent een visrestaurant in Amsterdam die de wijn serveert. De drank zou ook goed gebruikt kunnen worden bij de bereiding van gerechten.Ook de Drentse hunnebedwijn (13 procent), gemaakt van bosbessen, betrekt Van de Laan bij de Groninger Landwijnboerderij.
Van een andere producent verkoopt Van de Laan een Drentse honingwijn met kruiden in zowel rood als wit. Uit Limburg komt een ambachtelijke aspergelikeur, evenals de ‘knuffellikeur’ van distilleerderij De IJsvogel uit Arcen.

Voor informatie: Van de Laan, Schoonoord. Tel. (0591) 38 15 42; Groninger Landwijnboerderij, Wirdum. Tel. (0596) 57 17 09.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels