nieuws

Elfde Vinexpo in Bordeaux

Horeca

De wijnhoofdstad van de wereld, Bordeaux, biedt van 17 tot en met 21 juni weer onderdak aan de Vinexpo.

De grootste internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd beleeft dit jaar zijn elfde editie. In tegenstelling tot voorgaande keren begint de beurs dit jaar al op zondag. Dit om fileproblemen op maandagochtend te vermijden. Door de bouw van een nieuwe hal is de beursoppervlakte toegenomen met 4500 m2. Op de nu meer dan 40.000 m2 tellende beursvloer zullen ruim 2400 exposanten uit de hele wereld hun producten laten zien. Naast de aanwezigheid van tophuizen als Baron Philippe de Rothschild, Barton & Guestier-Seagram, Mondavi, Remy Cointreau en Taittinger zal ook een flink aantal wijnproducenten uit ‘de nieuwe wereld’ aanwezig zijn. In landen als Nieuw-Zeeland, Australië en Chili is het aantal wijngaarden in een paar jaar tijd met in totaal 71 procent toegenomen.Nieuw is de ‘e-commerce corner’. Twaalf, speciaal door Vinexpo geselecteerde marktleiders op het gebied van wijnverkoop via internet, zullen hier acte de présence geven. Daarnaast is er weer het forum ‘Savoir Boire, Savoir Vivre’; een serie lezingen en discussies rondom het thema alcohol en gezondheid dat is uitgegroeid tot een vaste waarde in het randprogramma van de Vinexpo. Info: www.vinexpo.fr.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels