nieuws

Minder vet

Horeca

Gezien op de eerste Doetinchemse Horeca Meeting in de stand van Jannink Nijverdal: de gloednieuwe vrijstaande frituuroven van Perfecta Kamerik, de Solo. Deze standalone versie kan met 50 procent minder vet toe omdat de bak minder diep is en er dus minder vet in past. Het vet raakt dan ook niet zo snel verzadigd. Voor […]

Gezien op de eerste Doetinchemse Horeca Meeting in de stand van Jannink Nijverdal: de gloednieuwe vrijstaande frituuroven van Perfecta Kamerik, de Solo. Deze standalone versie kan met 50 procent minder vet toe omdat de bak minder diep is en er dus minder vet in past. Het vet raakt dan ook niet zo snel verzadigd. Voor de fritesuitvoering van de Solo is 27 kg vet nodig, voor de snackuitvoering is dat 22 kg. Drie manden passen erin, 6 kg frites gaat in een mand.
Volgens Jacques van Maaren van Jannink is het gasrendement 87 procent. Dat betekent dat de warmte die erin gaat, niet verloren gaat. Bovendien zijn er voor de aanschaf van de Solo verschillende investeringsaftrekmogelijkheden. Dat kan oplopen tot meer dan de helft van de aanschafprijs, aldus Van Maaren.
Kenmerkend is ook de elektronische besturing onder de naam SnackManager. Die regelt automatisch de temperatuur en de tijd van de te frituren producten en geeft bijvoorbeeld aan wanneer het vet ververst moet worden. Handig voor minder geschoold personeel.
Dit vrijstaande model is ideaal voor bedrijven die niet zoveel frituurcapaciteit nodig hebben of juist voor bedrijven die hem inzetten als extra capaciteit naast de frituurwand.

Voor informatie: Perfecta Kamerik, Kamerik. Tel. (0348) 40 12 89. Www.perfectanederland.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels