nieuws

Opera met snackbar als decor

Horeca

Patatje Oorlog, ’n Trash-opera’. Zo heet een operavoorstelling waarin een snackbar centraal staat. Het operagezelschap Buffo Operamakers trekt er sinds eind januari mee door het land. De voorstelling is bedoeld voor jongeren vanaf 15 jaar en speelt zich af in een snackbar in de grote stad.

Door middel van een aantal scènes wordt een beeld geschetst van een avond in deze eetgelegenheid. Het publiek maakt kennis met de eigenaar van de snackbar, zijn vaste klanten en wordt op de hoogte gesteld van hun belevenissen. De artiesten zingen hun partijen met hiphop- en r&b-klanken als achtergrondmuziek. Het taalgebruik in de voorstelling is volledig aangepast op die in snackbars. Dat levert ondermeer gezongen zinnen op zoals ‘Doe mij maar een frikandel speciaal’. Buffo Operamakers maakt sinds 1997 Nederlandstalige opera’s voor jongeren en speelt deze voorstellingen in theaters, jongerencentra of scholen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels