nieuws

‘Pubs niet 36 uur achtereen open

Horeca

De Britse pubs zullen bij de viering van het vijftigjarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth II niet 36 uur achtereen open zijn. Buckingham Palace vreesde dat dronken mensen de feestelijkheden zouden verstoren, als zij gedurende zo’n lange tijd de dranklokalen zouden kunnen bezoeken.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft volgens de krant The Times bepaald dat de pubs op 4 juni 2002 om 11.00 uur kunnen opengaan en 5 juni 01.00 uur moeten sluiten. Aanvankelijk was voorgesteld dat de dranklokalen van 3 juni 11.00 uur tot en met 5 juni 01.00 uur geopend zouden mogen zijn.
Functionarissen van het Koninklijk Huis hadden echter bezwaren. Zij vreesden dat vooral de tocht per koets van de koninklijke familie van het paleis naar St Paul’s Cathedral door dronken Britten en buitenlanders zou kunnen worden verstoord.
De brouwers en de horeca zijn kwaad over het besluit. ‘Het is een merkwaardige houding van de Britten dat men wel mag genieten, maar niet te veel. In feite blijkt uit het besluit dat de autoriteiten het volk niet vertrouwen’, aldus een woordvoerder.
Koningin Elizabeth volgde in 1952 haar vader George VI op. Haar jubileum wordt 4 juni 2002 gevierd met een dankdienst in St Paul’s Cathedral, waaraan vele leden van de koninklijke familie en waarschijnlijk ook talrijke leden van andere Europese vorstenhuizen deel zullen nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels