nieuws

Snackgelegenheid bij autowasserette

Horeca

Batterman Auto-Clean-Park. Onder deze naam opent ondernemer Henk Batterman eind april als eerste in Nederland een autowasstraat met eetgelegenheid op bedrijventerrein Het Aanleg in het Groningse Winsum.

In de tijd dat de auto wordt gewassen, kan de klant in de eatcounter een hapje of drankje nuttigen. Batterman biedt een plateservice van onder meer uitsmijter en patat met hamburger, frikandel of een andere snack. Hij wil geen afhaalformule in zijn zaak. Behalve klanten van de autowasstraat verwacht Batterman veel klandizie van werknemers van omliggende bedrijven. Tot op heden is er voor hen geen enkele eetgelegenheid op het bedrijventerrein.
Batterman heeft de bedrijfsformule uit de Verenigde Staten vandaan, waar dergelijke combinaties veelvuldig voorkomen. Hij denkt dat er ook in Nederland een markt voor is. ‘We leven hier in een tijd is geld-maatschappij’. De meeste Nederlanders willen het liefst zo weinig mogelijk tijd verliezen. Terwijl ze de auto laten wassen kunnen ze hun tijd nuttig doorbrengen in de eatcounter.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels