nieuws

Topman Duitse Heineken-partner stapt op

Horeca

De recente entree van Heineken bij Bayerische Brau Holding (BBH) in München heeft geleid tot het vertrek van een bestuurslid van de Duitse brouwer. Hermann Brandstetter heeft laten weten eind deze maand op te stappen omdat hij in de nieuwe situatie onvoldoende mogelijkheden ziet voor een actieve rol.

Heineken nam in februari een belang van 49,9 procent in BBH, dat onderdeel is van de Schörghuber-groep. Brandstetter heeft de leiding van de brouwerij Paulaner, die een witbier maakt waarom het de Nederlanders vooral is te doen. Volgens een verklaring van BBH is zijn contract ‘in goed overleg’ beëindigd. Brandstetter wordt opgevolgd door bestuurslid Axel Meermann. In kringen van de Duitse bierbranche valt te vernemen dat er bij Paulaner nogal wat reserves zijn ten aanzien van de alliantie met Heineken. Maar volgens een woordvoerder van Schörghuber is de sfeer bij de brouwerijen van de groep goed ondanks de gevoeligheid van de kwestie. ‘De constructie van de alliantie met Heineken garandeert het behoud van de traditie en biedt tegelijkertijd mogelijkheden voor internationaal succes.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels