nieuws

Horeca Journal nr. 3 2001

Horeca

Horeca Journal besteedt aandacht aan frites: van superlange dunnetjes tot Vlaamse knoepers. Verder onderzoekt het tijdschrift of er leven is voor de lunch, houdt Will Jansen een interview met patissier Bas Andriessen en wordt er nader ingegaan op de Bib Gourmand.

Is er leven voor de lunch?

In Frankrijk, het echte lunchland, gaat alles vanaf 12.00 uur zo’n beetje plat, want er moet geluncht worden. Is er leven voor de lunch? Of hoe luncht Nederland anno 2001? In de traditionele restaurants iets vaker, maar vooral vlugger dan voorheen. Lange sessies met zakelijke partners zijn uit.

Koreaans in Nederland

Je kan het zo langzamerhand niet gek genoeg verzinnen of het is er. Wel eens Koreaans gegeten? Amsterdam telt een handjevol restaurants die zich Koreaans noemen, maar zelfs in dat mini-wereldje is het woelig.

Lichte trek

Naarmate sauzen lichter worden en de smaak directer wordt, is de keuze voor de juiste fond van groter belang. Volgens fabrikanten heeft de BSE-crisis in ieder geval geen gevolgen voor de productveiligheid van industriële runderfonds.

Frites: ideaal bij biefstuk

Het zal er om spannen wie ter wereld de meeste frites eet: wij of de Belgen. Maar bij de schokbetonnen populariteit van de frites hoort tevens weinig aanzien. Patat hoort bij snackbars en fastfood, vindt menigeen. Hoe hoger je op de restaurantladder klimt, hoe schaarser het gefrituurde aardappelreepje wordt. Jammer!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels