nieuws

Studenten eten 26.000 kilo frites

Horeca

De Nederlandse student eet gezond. Dit in tegenstelling tot wat we met z’n allen denken. Zo concludeert Vincent Hoogveld, na bestudering van de eetgewoonten van 185 medestudenten van de Haagse Hogeschool.

De uitkomsten van zijn onderzoek staan in de laatste uitgave van de Haagse Hogeschool krant. Vijfmaal per week wordt er een gezonde voedzame maaltijd gegeten. Bij de thuiswonende studenten is de traditionele Hollandse pot het meest populair. De kamerbewoners zoeken het meer in pastagerechten. Toch hoeft de kantinebeheerder van de school zich geen zorgen te maken. De snacks zijn niet aan te slepen. Zeker de fritesconsumptie is fenomenaal: per jaar wordt er 26.000 kilo frites gegeten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels