nieuws

Zes maal brand in cafetaria

Horeca

Het zat cafetaria ’t Veulentje in Boxtel op die tweede zaterdag in maart niet mee. Het leegstaande friteskot in Boxtel ging maar liefst zes keer in brand.

Brandweerkorpsen uit Vught, Cromvoirt, Liempde, Organon Teknika, Haaren en Berlicum mochten zich er achtereenvolgens op uitleven. Het was allemaal in het kader van een brandweeroefening, voorafgaande aan de brandweerwedstrijden die eind maart van start gaan. Er zaten meerdere addertjes onder het gras. Een daarvan was frituurvet dat in brand stond. Hoewel je dat niet met water mag blussen, gingen enkele brandweerlieden het vuur met waterslangen te lijf.

Complimenten
Dat kon geen genade vinden in de ogen van de commandant. Daarentegen waren er complimenten voor de korpsleden die heel goed zagen dat brandend vet met poeder geblust moet worden. Geheel in stijl werden de blusgasten na afloop van de oefening getrakteerd op koffie en warme snacks.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels