nieuws

Jeugdige eetgewoonten

Horeca

Onderzoek heeft uitgewezen dat meisjes heel anders eten dan jongens. Op hun 17de kunnen jongens twee maal zo veel eten als meisjes van dezelfde leeftijd. Later kan dat oplopen tot zelfs vijf keer zoveel.

Terwijl bij jongens het aantal componten dat ze aankunnen met de leeftijd groeit, neemt dat bij meisjes juist af. Jongens gaan vooral voor energie in de voeding, meisjes voor het smaakgenot. Meisjes eten bij voorkeur simpele, natuurlijke producten, aldus het rapport, jongens gaan voor convenience, fast food en hartig.

Meisjes eten:

75,7% meer fruit
54,2% meer groente
52,8% meer zuiveldesserts
47,1% meer vis

Jongens eten:

93,2% meer pizza
65,0% meer vlees en pasta
54,7% meer hamburgers
32,6% meer kaas

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels