nieuws

Sprinkhanen met chocolade

Horeca

Het begon eigenlijk als een publiciteitsstunt, maar er blijkt animo voor te zijn: gerechten en snacks op basis van insecten.

Scharrelslager John Janssen uit Heerlen startte onlangs met de verkoop van nasi met sprinkhanen, een meelwormenschotel met rijst, een groenteschotel met gebakken krekels en sprinkhanen en bonbons van sprinkhanen. Deze lekkernij bestaat uit een sprinkhaanromp met een chocoladelaag er omheen.
Vakblad Slagerswereld meldt dat de slager ervan overtuigd is dat het eten van insecten over een paar jaar ingeburgerd raakt in Europa. ‘Tachtig procent van de wereldbevolking eet insecten. De beestjes zitten barstensvol proteïnen, mineralen en vitaminen.’ Janssen maakt de gerechten met insecten overigens niet zelf; dat doet Cuisine Exota voor hem.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels