nieuws

Zestiende BSE-geval in Laag Keppel

Horeca

Op een bedrijf in het Gelderse Laag-Keppel is het zestiende geval van BSE in Nederland geconstateerd.

Het gaat om een zes jaar oude koe waarbij vorige week de klinische verschijnselen van de gekkekoeienziekte voor het eerst werden vastgesteld. De ziekte werd woensdag definitief bevestigd, aldus het ministerie van Landbouw.
Alle 125 runderen op het bedrijf zullen worden gedood en op BSE worden onderzocht. Ook runderen die in het jaar voor en na de geboorte van het zieke dier zijn geboren, zullen worden getraceerd, gedood en onderzocht. Zoals gebruikelijk zal ook het voer van de eerste levensmaanden van de koe aan een onderzoek worden onderworpen.
Het BSE-geval is in totaal het zestiende sinds in 1997 voor het eerst in Nederland BSE werd geconstateerd en het achtste dit jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels