nieuws

Meer EKO en BIO

Horeca

Steeds meer producten in Nederland dragen het EKO-keurmerk. Eind vorig jaar in 844 Nederlandse fabrikanten.

Deze stonden met het EKO-predikaat geregistreerd bij SKAL. Deze instantie geeft het keurmerk af in Nederland. Het aantal EKO-producten in het Skal-register nam toe met 70 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Skal meldt verder in haar jaarverslag dat in 2000 het aantal gecertificeerde biologische boeren eveneens steeg. Dit zijn agrariërs die hun producten op biologische wijze produceren. Het certificaat van Skal garandeert niet dat al hun voortbrengselen biologisch zijn. Eind vorig jaar waren 1106 bioboeren ingeschreven bij de certificerende instantie. In 1999 waren dat er 916.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels