nieuws

Beerhunter’ aan de tripels

Horeca

De bekende schrijver van bierboeken, de Engelsman Michael Jackson, was op de derde beursdag eregast bij het Rondje Bier op de stand van Misset Horeca. Geflankeerd door de kasteleins Hans Glandorf en Piet de Jongh en de brouwer van de Brugse tripel Paul Vanneste kreeg hij vier tripels voorgeschoteld. Naast het al genoemde bier uit Brugge loodste voorzitter Dick Wildeman Jackson en diens medeproevers ook langs de tripels van de Texelse bierbrouwerij, St. Feuillien en Hertog Jan.

Beerhunter’ aan de tripels

Het eerste bier mocht al meteen op veel bijval rekenen van de ook wel als ‘The Beerhunter’ bekendstaande Jackson. Het 9 procent alcohol bevattende bier werd geroemd om zijn complexiteit aan smaken, al zou het iets bitterder mogen zijn. Opbouwende kritiek was er voor de Texelse tripel. ‘Een smakelijke doordrinker, maar niet helemaal in balans’, luidde de algemene conclusie.De fruitige en geparfumeerde neus van de St. Feuillien bleek een belangrijk pluspunt van dit tamelijk onbekende maar goed ontvangen Belgische bier. Michael Jackson zei iets van jeneverbes in de smaak te herkennen. Met de in Arcen gebrouwen friszoete Hertog Jan-tripel werd de proeverij beëindigd. ‘Waar andere tripels wat plakkerig zijn, heeft dit bier een tintelende nasmaak. Heel gevaarlijk op het terras’’, oordeelde Hans Glandorf.Onder de door brouwers en bierliefhebbers gevulde stand was na afloop veel belangstelling voor het nieuwste boek van Jackson. Nog dik een half uur was hij bezig de bijgewerkte versie van De Grote Belgische Bieren van handtekeningen te voorzien.

Reageer op dit artikel