nieuws

Big Mac en Whopper in guldens

Horeca

Op een bijzonder rustige Lijnbaan in Rotterdam wordt woensdagochtend 2 januari in de winkels betaald met guldens en euro’s. Maar de BigMac en de Whopper met of zonder milkshake, gaan voornamelijk in guldens over de toonbank, zo blijkt bij een rondje door de stad.

Veel winkels hebben nog geen of maar een paar klanten gehad. Grotere bedragen worden veelal gepind. Maar batterijtjes en cd’tjes gaan in guldens of euro’s.

‘Gelukkig hebben we nog geen klant gehad die met allebei door elkaar wil betalen. Maar dan zullen we dat wel moeten accepteren’, aldus de bedrijfsleider van een elektronicazaak. Kledingzaken die met de balans bezig zijn, hebben nog nauwelijks klanten gehad. Meestal wordt er in deze zaken gepind, dus worden er wenig problemen verwacht. ‘Wij hebben nog geen klant gehad, en dat is maar goed ook want onze pinautomaat doet het niet’, zo verzucht een verkoopster van een van de zaken.

De winkels hebben niet massaal de borden met oude prijzen in guldens weggehaald. De eurobedragen staan er immers gewoon ook bij. Maar een exclusieve zaak in piano’s en vleugels op de hoek van het Kruisplein loopt wel heel erg achter: een vleugel in de etalage kost ruim 34.000 gulden. Een eurobedrag staat er niet bij.

Reageer op dit artikel