nieuws

Compass slokt Selecta op

Horeca

Het Britse Compass Group is met de overname van de Zwitserse Selecta Group nu niet alleen ’s werelds grootste foodservice organisatie, maar ook de grootste aanbieder ter wereld van ‘vending services’ voor bedrijven, instellingen en openbare ruimten.

Selecta is een bedrijf dat vooral bekend is vanwege de automaten die overal in Europa zijn terug te vinden: in metro-stations, op vliegvelden, bij multinationals en in attractieparken. Voor Compass Group Nederland, met een omzet van 360 miljoen euro per jaar, is de overname van Selecta (jaaromzet 500 miljoen euro) een belangrijke stap in de zogenaamde ‘full service vending’. Door de acquisitie van Selecta zijn de bedrijfsactiviteiten van de Nederlandse Compass automatenpoot Servirest Automatencatering per 1 oktober overgegaan in Selecta Nederland. Compass denkt dat door gebruik te maken van schaalvoordelen en de internationale ervaring van Selecta nu ook in de automatencatering een belangrijke rol te kunnen gaan spelen.

Reageer op dit artikel