nieuws

De 48ste BBB overtuigend van start

Horeca

De 48ste editie van de BBB is weer anders dan de voorgaande. Compacter van inhoud zonder de grote Nederlandse brouwers. Maar dankzij de buitenlandse brouwerijen zijn er toch voortreffelijke biertjes te proeven. Op de eerste dag kwamen er 5.129 horecaprofessionals naar het MECC in Maastricht. Dat is een lichte stijging in vergelijking met twee jaar geleden.

Op de openingsdag bleek de belangstelling voor de kennisquiz zo groot dat de Stichting Vakopleidingen Horeca (SHV) en het Bedrijfschap Horeca & Catering besloten hebben de frequentie ervan op te voeren. Op het streekproductenplein werd maandag 21 januari een compact forum georganiseerd. Is er een goede -groeiende- markt voor Limburgse streekproducten en zo ja, waaraan moeten de producten voldoen en welke euvels moeten nog overwonnen worden? Gedeputeerde Vestjens gaf in de stand van 3VO het startschot voor de BOB-campagne, die maandag daarmee officieel van start ging in Limburg.

De wedstrijden van de Stichting Europa Culinair trokken op de eerste beursdag erg veel publiek. De Hanos Wisseltrofee voor het vegetarisch driegangenmenu ging naar Edwin de Jong van Golden Tulip uit Zaltbommel. Het warme hoofdgerecht werd ter plekke bereid, voor- en nagerecht moesten van thuis worden meegebracht.

De internationale kookwedstrijd à la minute voor leerlingen van de Horeca Dagvakscholen werd gewonnen door het Berufskolleg Käthe Kollwitz-Schule. Het Berufskolleg haalt daarmee de Mosa Trofee over de grens. De hygiëne prijs Food Guard Award gaat naar het Rijn IJssel College, de Prix d’Honneur is voor Gilde Opleidingen Venlo. De’Creatiefste Wrap Ovis Bokske Wisselbokaal’ is voor het Coloma instituut.

Reageer op dit artikel