nieuws

Einde aan geknoei met theezakje

Horeca

De overall-innovationaward ging maandag naar de T-Tip van @avancement4u; een eenvoudig stukje karton waarop een nat theezakje zich vastzuigt. Geen geklieder meer met theezakjes.

Einde aan geknoei met theezakje

Simpel, doch doeltreffend. Het geheel kan zo de afvalbak in. Dat niemand hier eerder op kwam. Het is een uitvinding van Ruth van der Beek, studente bedrijfskunde in Wageningen.Met de T-Tip zullen ongetwijfeld minder ontwikkelingskosten zijn gemoeid dan met de Bottlenecker; een glasversnipperaar, bedacht door Cees van Oosten van Ocean Verkooporganisatie in Goes. Met de versnipperaar neemt leeg glaswerk 80 procent minder volume in. Alle scherven komen in een container terecht die direct kan worden afgevoerd. Capaciteit: 350 kleine flesjes of 200 grote flessen, en met 79 decibel een niet al te grote lawaaimaker. De Bottlenecker werd winnaar in de categorie equipement van de Innovation Award.

In de categorie services ging de prijs naar ResV3, software voor restaurantreserveringen van RESweb. Het product werd als ‘uniek’ voor het voetlicht gebracht, maar er moet wel worden aangetekend dat een ander bedrijf 2RS (‘Uw elektronische partner in efficiënte tafelschikking’) eerder op de dag al een perspresentatie had gehouden voor een gelijksoortig product: software om restaurantreserveringen mee te verwerken. Deze laatste software is bedacht door Tom Boelen van restaurant ’t Madammeke in Amersfoort. Boelen is in onderhandeling met verschillende restaurantorganisaties over de invoering van het systeem.In de categorie food & beverage ging de award naar de aardappelbodems van Quality Cuisine.

Reageer op dit artikel