nieuws

EU verbiedt vleesimport China

Horeca

De Europese Unie gaat de import uit China van vlees en andere producten afkomstig van dieren verbieden. Volgens het Permanent Veterinair Comité van de EU is de controle op deze producten in China onvoldoende. Ze zouden resten van verboden stoffen kunnen bevatten.

Vooral konijn, kip, garnalen en honing vallen onder het verbod. In 2000 werd voor 327,7 miljoen euro aan vlees en andere dierproducten uit de Volksrepubliek ingevoerd. Zowel producten voor directe menselijke consumptie, als producten die in Europa als voeder worden gebruikt, vallen onder de regeling.

Onlangs nog werden in een lading garnalen uit Azië resten van een antibioticum gevonden. Die lading ging via Nederland naar Duitsland. Het verbod is niet een reactie daarop, maar volgt op een bezoek van EU-experts na China in november.

Reageer op dit artikel