nieuws

Extra veiligheid voor vrouw op zakenreis

Horeca

Vrouwelijke zakenreizigers voelen zich weinig op hun gemak. Door recente gebeurtenissen in de wereld en de vele publiciteit rond de verkrachtingspil Rohypol voelt liefst 42 procent zich gespannen tijdens zakelijke reizen.

Dat blijkt uit een studie van de Britse hotelgroep Premier Lodge onder vijfhonderd vrouwen die veel zakelijk in het buitenland verblijven. Vooral vrouwen tussen achttien en dertig voelen zich onveilig op reis, zo blijkt uit de studie.

De hotelgroep Premier Lodge heeft naar aanleiding van de studie een aantal maatregelen genomen. Zo krijgen vrouwen voortaan kamers aan het eind van de gang, zijn er extra sloten aangebracht op de deuren en is er extra verlichting aangebracht in de parkeergaragesEenderde van de ondervraagde vrouwen zegt bang te zijn om seksueel lastig te worden gevallen. Vrijwel allemaal dragen ze altijd een mobiele telefoon bij zich voor hun veiligheid, 29 procent zegt ooit tijdens een reis voor het bedrijf bedreigd te zijn geweest.

Reageer op dit artikel